X
    Categories: Strik

Materialer og inspiration til strik hos Sommerfuglen

Strik er på mode som aldrig før – både som couture og i form af den afslappende og kreative hobby. De fleste elsker at pakke sig ind i blødt mohair, lun angora og isolerende alpaca uld i vintermånederne – og hvem har ikke ønsket sig en sweater som Sarah Lund i den danske TV serie ”Forbrydelsen”? Alt tyder på, at strik har fået et velfortjent comeback. Efterspørgslen på strikkegarn i høj kvalitet er eksploderet, og til alt held følger markedet rigtig godt med. Og er du interesseret i at lære at strikke smukke, elegante cardigans og varme sweatere, kan du købe strikkekits med det til kreationen hørende garn og opskrift online på sommerfuglen.dk.

Billig mode med strik

Det smarte ved at strikke, er, at man for en brøkdel af prisen på nyt tøj selv kan fremstille dette. Det eneste, det kræver at fremstille lækkert strik, er tid og håndelag. Og med øvelsen kommer det sidste hurtigt. Måske har du som lille bundret din mormors hurtige hænder, når hun ved hjælp af fire små strikkepinde fremstillede det ene sæt sokker efter det andet. Og måske forsøgte du dig selv, men måtte give op, fordi du holdt maskerne for stramt, eller de gled af pinden. Men det er aldrig for sent at lære at strikke – og inden for ganske få uger skulle du gerne være habil nok til at kunne frembringe ikke alt for avanceret strik. Med tiden vil du blive bedre, og før du ved af det, vil du måske kunne designe dit eget strik.

Find inspiration og materialer til strik online

Indtil den tid kommer, kan du finde anvisninger til fremstilling af designer strik hos Sommerfuglen, som ligger ved Vandkunsten i København og er blandt de mest kendte garnbutikker i Danmark. Med websitet sommerfuglen.dk kan du få glæde af det lækre garn og de gode strikkeopskrifter, selvom du ikke er bosat i hovedstaden.

Astrid Pedersen: