X

Stop med stoppede afløb

Det kommer aldrig på et belejligt tidspunkt: Afløbet af stoppet, lugtgener opstår, og ulækkert vand fosser op. Hvad gør man?

Uanset, om afløbet bliver stoppet på badeværelset, i bryggerset derhjemme eller i garagen på arbejdspladsen, så er det aldrig et kærkomment syn, og man kaster alt fra sig for at få fikset problemet, for stoppede afløb kan hurtigt føre flere problemer med sig og blive værre, hvis man ikke handler resolut.

Heldigvis findes der flere løsningsmuligheder, hvor nogle afhænger af at have de rette remedier ved hånden, men nogle af disse metoder kræver heldigvis kun udstyr, som de fleste husholdninger ligger inde med.

Stoppede afløb kan forårsages af mange forskellige ting, som blandt andet kan være ophob af snavs, store mængder af hår i afløbet eller ukurante objekter nede i afløbet, som ikke hører til dernede. Hvis det er muligt, skal man først klargøre, hvad årsagen er, før man begynder at hælde kemikalier eller andre ting derned i afløbet. Der kunne jo være tale om et levende dyr, der ved et uheld var endt i afløbet og havde stoppet det!

En af løsningsforslagene er at besøge den lokale detailhandler og høre, hvilke midler de ligger inde med. Der findes nemlig forskellige slags afløbsrens på markedet, hvor man kan følge anvisningen bagpå. Denne metode er fordelagtig, hvis snavs er årsagen til forstoppelsen.

Men som vi tidligere nævnte, kan du med stor sandsynlighed selv skabe en løsning derhjemme, der virker på samme måde som afløbsrens. Du kan nemlig koge noget vand og tilsætte lidt opvaskemiddel og hælde det i det stoppede afløb. Muligvis sidder problemet blot i toppen af afløbet i form af ophobet skidt og snavs, som du lige kan fjerne i et par snuptag.

Hvis du ikke føler dig på sikker grund med at påtage dig opgaven selv, eller problemet er for uoverskueligt at løse selv, er den bedste løsning dog at opsøge professionel hjælp til at afhjælpe stoppede afløb.

Anders Lundtang Hansen: