X

3 gode grunde til at anskaffe dig en våddragt

Hvis du er aktiv i fritiden og godt kan lide vandsport og dykning, så har du helt sikkert brug for en våddragt.

Det er dog ikke helt ligegyldigt i den forbindelse, om du er mand eller kvinde. Der er nemlig forskel på våddragter til mænd og kvinder.

Forskellen er, at våddragt til damer er designet til bredere hofter, smallere skuldre og mere plads til brysterne i forhold til våddragt mænd, som er formet anderledes.

En våddragt holder dig varm, når du er i vandet

Formålet med en våddragt er at holde dig varm. Våddragten er konstrueret, så du bruger din egen krop som varmekilde, så derfor skal du vælge våddragt efter temperaturen. Jo koldere vandet er, jo tykkere skal din våddragt være – og jo varmere jo tyndere.

En våddragt beskytter mod skarpe genstande

Havet er en forunderlig smuk verden, men det kan være fyldt med skarpe sten, klipper, skaller og andet, som kan være ubehageligt at skære sig på.

Her er du godt beskyttet af en våddragt, selv om du skal være opmærksom på, at våddragten kan blive ødelagt af for eksempel et snit af en skarp sten.

En våddragt hjælper med at holde dig flydende

En våddragt giver en vis opdrift, men det er vigtigt at pointere, at det ikke er en erstatning for en redningsvest.

Nogle våddragter har indbyggede luftbobler for at holde dig varm i vandet. Det giver samtidig den fordel, at du får lidt opdrift til din våddragt – du svømmer højere i vandet og dermed hurtigere.

Når din krop er varm, vil du også kunne svømme længere og bedre.

Få rådgivning

Hvis du overvejer at investere i en våddragt så start med at søge rådgivning og vejledning, så du finder en våddragt i den helt rigtige størrelse og materiale, der passer til din krop og dine behov.

admin: