X

Sådan finder du rundt i skiltene i trafikken

Kan du hurtigt blive forvirret over de mange skilte i trafikken? Hvis svaret er ja, så kan det være rart med en forklarende oversigt over, hvilke skilte du skal holde øje med. For hvordan ser en påbudstavle ud, og ser den anderledes ud end forbudstavler? Find dit svar her:

6 typer tavler med hver deres udseende

Der findes i dag 6 forskellige typer af tavler, som hver har deres eget udseende. Hvis du har styr på disse kategorier, så kan du nemmere navigere i trafikken. De seks kategorier er:

  • Advarselstavler
  • Forbudstavler
  • Oplysningstavler
  • Påbudstavler
  • Vigepligtstavler
  • Undertavler

Hvis der er en farer, som er svært at forudse, eller hvis faren er større, end man kan forvente, så opsættes der en advarselstavle. Det er en rød trekant, hvor der inden i trekanten er afbilledet det, der advares imod. Forbudstavlerne kan godt minde om advarselstavlerne, men modsat dem så er forbudstavlerne cirkelformet med det afbillede forbud inden i.

Ligesom at forbudstavlerne forbyder dig noget, så er påbudstavlerne også sat for, at du skal følge en bestemt regel. Påbudstavlerne er runde og blå, og er for eksempel sat i en rundkørsel for at fortælle dig, hvilken vej du skal køre rundt i rundkørslen. Oplysningstavlerne derimod er ikke noget, du skal gøre som trafikant, men er oplysninger af færdselsmæssige forhold. Med få undtagelser er de firkantet og med blå baggrund, ligesom det ses ved påbudstavlerne.

Vigepligtstavlerne er måske de mest forvirrende, da de ikke har en særlig ens fremtoning, men de er vigtige, fordi de fortæller, hvem der må køre på hvilket tidspunkt. Hvis en tavle ikke er nok, så kan tavlens information præciseres med en undertavle. Se derfor på dem, hvis du vil have skærpet budskabet.

admin: