X

3 gode grunde til at du fortsat skal mere ud i naturen efter corona

Har du som mange andre under corona brugt mere tid i naturen, måske du endda har købt stort ind af outdoor udstyr, så er det ikke helt spildt. At være ude i naturen er nemlig godt for både krop og sjæl. Forskning viser, at naturen styrker vores fysisk aktivitet, motorik og sænker stressniveauet. Naturen kan have betydning selv for mængden af vold i hjemmet og den sociale ulighed. Der er derfor ingen grund til, at du skal stoppe med at komme ud i naturen, selvom store dele af landet åbner op igen.

Fysikken forbedres ved brug af tid i naturen

Tid i naturen er også tid væk fra sofaen. Naturen lægger op til, at vi i højere grad bevæger os fysisk, og denne motion har stor betydning for kroppen. Blandt andet hjælper det i forhold til overvægt, men du forbedrer også dit blodtryk mere ved at tage løbeturen i skoven i stedet for i byen. Derudover sker der biologiske reaktioner i kroppen, når vi befinder os i naturen. Eksempelvis kan sollys mindske risikoen for søvnproblemer og depression.

Sanserne bliver sat i gang i naturen

Du kender måske den ro, der falder over dig, når du hører bølgerne eller vinden i træerne. Alle sanserne bliver sat i gang, hvilket også har betydning for den psykiske del af din hverdag. Her oplever mange naturen som et rum for refleksion, og et sted der kan virke støttende for en person i krise.

Det sociale dyrkes også i naturen

Naturen kan også være kilde til at dyrke det sociale. Ikke nok med at det er et godt sted at være sammen, så kan samarbejdet om for eksempel at tænde et bål bringe folk tættere sammen. Løbeturene i skoven kan også være til inspiration for andre, så endnu flere kommer ud og oplever glæderne ved naturen.

admin: