X

Klip selv din hund med en hundesaks

Ja, det lyder som en kanon god idé. Selv at trimme sin hund og spare en masse penge på hundeklipning. Men det er ikke altid verdens bedste idé.

Når du kaster dig ud i at klippe din hund, så kræver det at du ved hvad du har med at gøre. Har du prøvet at klippe dit eget hår? – Det gik ikke så godt, vel? Det er det samme for hunde.

Men du kan godt trimme din hund lidt derhjemme. Her er et par hurtige tips.

Brug de rigtige redskaber

Lad være med at bruge saksen i køkkenskuffen når du trimmer din hund. En sløv saks gør ondt når den klipper i hår. Både dyr og mennesker kan lide at blive nusset om. Derfor skal du vælge en god hundesaks når du klipper totter af Puller.

Pro-tip: Du kan købe hundesakse hos Thordal. Der er mange professionelle sakse at vælge imellem.

En god børste gør stor forskel

Det er ikke ligegyldigt hvilken børste du vælger til hundens pels. En børste af metal er et godt valg til hunde med lang pels. Men hvis din hund har kort hår, så bør du vælge en børste af gummi.

Pelsen kan nemt filtre sammen hvis din hund har lang pels og måske krøller. Derfor bør du vaske hunden med en god hundeshampoo som gør det lettere at børste pelsen.

Giv hunden et bad først

Før du går i gang med at børste og klippe din hund, så husk lige at give den et bad først. Der kan sidde alt muligt snavs i pelsen som kan være rart at få ud først.

Start med at vaske hovedet og bevæg dig ned langs kroppen. Hundens mave er et særligt følsomt område, så vær forsigtig når du vasker og børster.

admin: