X

Sådan leaser du bil til din virksomhed

Erhvervsleasing er ret simpelt. I stedet for at købe en bil kan du lease den til erhverv i stedet for. Det kan der både være fordele og ulemper ved. Derfor er der forskellige slags leasing for virksomheder. Den største fordel er at du ikke binder et stort beløb i en bil. I hvert fald hvis du vælge en operationel leasing. Her får du et overskueligt budget med faste månedlige udgifter. Bilen vil indgå i driftsbudgettet.

Du kan også afskrive leasing

Som virksomhed kan du eventuelt vælge at lade bilen finansiere gennem leasingselskabet. Det svarer til et lån som du afdrager månedligt. Det kaldes finansiel leasing. Den største fordel for virksomheden er at bilen kommer til at indgå i regnskabet som et aktiv. Det får skattemæssige fordele. Den finansielle løsning virker billigere, men kan have en del uforudsete udgifter for virksomheden fordi du selv står for driften.

Hvad skal du bruge bilen til?

Den soloselvstændige har ikke det samme behov som store og mellemstore virksomheder. Hvis du er alene eller kun er en meget lille virksomhed, så er det bedste at vælge en løsning hvor alt er inkluderet i aftalen. Dvs. en operationel leasing. På den måde behøver du ikke at give dig selv ekstra arbejde med driften af bilen. Du har brug for en bil der kan køre dig fra A til B. Og hvis den går i stykker skal du kunne bytte den uden at tænke videre over det.

Virksomheder med flere ansatte

Virksomheder med flere ansatte har et større budget og de kan have i at vælge en finansieret løsning. Virksomheden er vant til at håndtere driften af en eller flere biler. Nogle gange har virksomheden en hel afdeling til at tage sig af det praktiske. Bliv klogere på leasing til erhvervslivet hos AgiLease.

admin: