X

Køb bæredygtigt

Efter store debatter om forurening og klima, er en ting sikkert: Tøjproduktion forurener, og jo mere tøjdu køber som forbruger, jo mere bidrager du til et belastet klima. Tøj og tekstiler er det fjerde mestmiljøbelastende faktor i verden, fordi der bruges energi, sprøjtemidler, vand og kemikalier til fremstillingaf tøjet. Tøjforbrug er derfor en ting, vi mennesker bør have endnu mere fokus på, og først og fremmestkan der ses på, hvordan du selv får et mere ansvarligt forhold til køb af nye klæder.

Bæredygtigt tøj kan være et skridt på vejen

En af de ting du selv kan gøre, er at handle mindre og merebæredygtigt. Du kan eksempelvis begynde at købe lidt dyrere ogbæredygtighedsmærket tøj. På den måde er du sikker på, at du ikkeblot smider tøjet ud efter kort tids brug. Alle slags tekstiler ogmaterialer er nemlig miljøbelastende i mere ellermindre grad, så ved at du anskaffer tøj, du ved du vil beholdelænge, er du også med til at hjælpe klimaet til bedre tilstande.

Uld og kashmir – finere kvalitet

Vælger du at gå den mere bæredygtige vej, kan du begynde at kigge i lidt finere kvaliteter, fordi du pludselig kan prioritere dyrere tekstiler. Kashmir er en dyrere form for uld, der er enorm blødt og rart at have på – det vil sige af et stof, du faktisk ikke vil have lyst til at smide ud foreløbigt. Ved dethalvekongerige.dk kan du købe luksuriøse tekstiler til flot kvalitet, og hvad end du skal bruge en ny, lun kashmir trøje til vintermånederne om lidt, eller om du blot er på udkig efter bambusstrømper eller en ny hør-skjorte, har websiden en masse bud på mere bæredygtige tekstiler.

admin: