X

Sådan passer du på dit knæ når du dyrker sport

Mange inden for sportsverdenen har før eller siden haft en skade eller en forstuvning i knæet. Og det er faktisk ikke så underligt. Vi bruger nemlig vores knæ utrolig meget, når vi bevæger os. Det holder dog kun de færreste af os væk fra sport. Her får du et par gode råd til, hvordan du passer på dit knæ, både før, under og efter, at du dyrker sport.

1. Varm op

Det er virkelig vigtigt, at du får varmet dine knæ godt og grundigt op, inden du bevæger dig for livet løs. Der findes et væld af øvelser, som er specielt rettet mod knæ. Men inden du giver dig i kast med dem, så er noget så simpelt som rask gang et godt udgangspunkt. Herefter kan du starte med nogle knæbøjninger for eksempel via en squat.

2. sportstape

Hvis dit knæ har behov for ekstra støtte eller aflastning, så er sportstape en god ide. Kinesiologitape er en meget populær sportstape, som består af elastiske fibre. Tapen kan afhjælpe spændinger og stivhed i muskler og led. Den kan også stimulere blodcirkulationen, hvilket mindsker hævelse. Der findes et rigtig stort udvalg af sportstape knæ.

3. Stræk ud

For at bevare eller genoptræne bevægelighed i dine knæ, så er udstrækning vigtigt. Husk derfor altid at få strukket godt ud i dine hasemuskler, forlår og baglår. Alle disse muskelgrupper har nemlig forbindelse til knæet, og påvirker derfor både fleksibiliteten, styrken og bevægeligheden. En god øvelse er at stå på et ben og gribe fat i foden på bagsiden af låret. Her skulle det gerne strække i den forreste del af låret og lidt ned imod dit knæ.

admin: