X

Sikring af ejendom med videoovervågning

Vi hører og læser fra tid til anden i medierne, at vi lever i en overvågnings tidsalder. Selv samme medier har en vane med at gøre det til en ubetinget negativ ting, og fremhæver Big Brother aspektet samt krænkelsen af privat livets fred. Men når man tænker over det, er de mange muligheder i den moderne teknologi ikke udelukkende negative – faktisk kan de føre noget godt med sig, hvis man forstår at udnytte dem ordentligt. Hvis du for eksempel ønsker at sikre din ejendom mod indbrud og hærværk, kan et synligt placeret video kamera til overvågning have en forebyggende effekt. Potentielle hærværks mænd og indbrudstyve vil være knap så inklinerede til at trænge ind på din ejendom, hvad end der er tale om et hus, en lejlighed, et værksted, en butik eller en restauration, hvis de ved, at de ender på film. Og selv om de skulle finde på at destruere kameraet, vil et trådløst videokamera stadig have sendt beviset videre til skyen eller en server.

Og selv om misdæderen skulle have besluttet at fortsætte sin ugerning, vil du med optagelserne fra dit trådløse overvågnings kamera være godt stillet i forhold til forsikringen – og politiet vil kunne anvende dine optagelser i forbindelse med efterforskningen. Videoovervågning kan således forsyne dig med vigtige beviser og spor, som dels letter politiets arbejde, dels løfter din bevisbyrde over for forsikrings selskabet.

Kameraer til videoovervågning fås i flere forskellige modeller og typer, og til såvel indendørs som udendørs brug. Hvis du ønsker at overvåge et regulært rum, kan det anbefales at opsætte et 360 graders dome kamera midt i loftet – denne type kamera dækker let hele rummet. Indgangs partier overvåges let med bullet kameraer, og til natte optagelser på udendørs områder anbefales et robust vildtkamera med infrarødt lys.

Køb dit overvågningskamera hos specialkamera.dk – her finder du videoovervågning til nogle af Danmarks laveste priser!

Astrid Pedersen: