X

Din guide til kaffebryggere

Kaffebrygger er et vidt begreb og betegnelsen kan dække over mange forskellige typer maskiner eller anordninger, som fremstiller kaffe. Her kan du læse nærmere om de forskellige typer kaffebryggere, og blive klogere på, hvilken kaffebrygger, der er perfekt for dig.

Stempelkander

Den helt almindelige stempelkande er en simpel kaffebrygger. Her skal du blot hælde den rette mængde kværnet kaffe i, tilsætte kogt, lettere afkølet vand, og stemple efter en given tidsperiode, som kan afhænge af, hvilken type kaffe du bruger. Fordelen ved en stempelkande er, at du får en velsmagende kaffe nemt og hurtigt. Derudover kan du lave kaffe til flere på en gang, hvis din stempelkande er stor. En ulempe ved stempelkander kan være, at kaffen ikke holder sig varm så længe. Denne ulempe kan du nemt undgå, ved at vælge en termo-stempelkande. 

Pour-over

En pour-over er en kaffebrygger, som går helt back to basics. Det er lidt ligesom en almindelig kaffemaskine, dog uden maskinen. Her skal du nemlig manuelt hælde vandet over kaffen i filtret, som så løber igennem og giver dig en god og autentisk kop filterkaffe. Fordelen ved sådan en kaffebrygger er, at du kan tage den med dig overalt, og lade kaffen brygge på spisebordet, ved sofaen eller hvor end du ønsker at nyde den. 

Aeropress brygger

Her har vi at gøre med en lidt mere moderne og avanceret form for kaffebrygning – som dog stadig er nem og hurtig at udføre. Med en aeropress brygger får du en utrolig lækker og cremet kop kaffe helt uden bitterstoffer. Den særlige teknologi trækker nemlig sødmen og aromaen ud, uden at bitterstofferne kommer med. 

Bialetti Venus

Med denne lille kaffebrygger kan du fremstille skøn kaffe på bedste, italienske vis. Den skal fyldes med de rette mængder vand og friskkværnet kaffe, hvorefter du stiller den på komfuret og lader vandet sive op gennem kaffen, til du har en dejlig kop espresso i toppen, som enten kan nydes som den er, eller anvendes til Cappuccino eller Latte. 

 

Katrin Sørensen: