X
    Categories: Låsekasse

Hvorfor købe en låsekasse?

Hvem vil ikke gerne undgå, at der forekommer indbrud i ens hjem eller firmalokaler, når man ikke er hjemme eller tilstede?

Det kan nok alle mennesker nikke genkendende til, og et af komponenter til at sikre sig mod indbrud er at få installeret en låsekasse de steder, hvor man vil sikre sig mod ubudne gæster.

Men hvad er en låsekasse egentlig? Det vil vi udrede for dig i dette indlæg.

Låsekasser kommer i mange forskellige former, farver, typer og kvalitet, og et af de mere kendte mærker, som du måske kender til i denne sammenhæng, er Ruko-låsekasser.

Lidt mere teknisk kan vi fortælle uden at gå for meget ind i indviklede detaljer, at en låsekasse har en bolt, der bliver indført i for eksempel den dørkarm, du vælger, låsekassen skal sidde i. Hvis en indbrudstyv herefter vil forsøge at bryde ind ved at brække dørkarmen op, så udnytter låsekassen styrken fra dørkarmen til at modstå presset.

Man kan også opleve, at der bliver øget modstand, når fallen griber ind, også selvom der skulle være uoverenstemmelse mellem døren og dørkarmen.

Der findes forskellige typer af låsekasser, hvor vi lige kan nævne navnene på nogle specifikke typer: Svingrigellås, der også er kendt som hagerigellås; Fallelås, rigellås og kasselås.

Disse forskellige typer låsekasser bliver brugt i forskellige sammenhænge, der alt sammen kommer an på, hvilken type dørkarm eller låsetype du går efter at have eller allerede har.

Det kan være, din dørkarm er af en den bløde type, hvilket fordrer en speciel type låsekasse. Det kan også være, at din lås sidder udenpå døren fremfor inde i dørkarmen, hvorfor det er nødvendigt med en anden type låsekasse, end du måske lige troede.

Vi foreslår på det kraftigste, at du forhører dig hos en ekspert på området, der kan guide og vejlede dig til at foretage købet af den rette låsekasse.

Man vil jo aldrig gå ned på sikkerhed.

Anders Lundtang Hansen: