X

Vælg det bedste legetøj til din hund

Lige som med børn er det også forskelligt for hunde, hvilket legetøj de foretrækker. Ofte skifter det livet i gennem, så de har forskellige præferencer alt efter, om de er hvalpe, unghunde eller voksne hunde. For hunde gælder også, at du skal tænke meget over, hvordan deres tænder er, når du skal vælge legetøj til dem.  Hunde bruger nemlig meget munden, når de leger. Vi har lavet en lille guide med beskrivelser af forskelligt legetøj, og hvilke aldersgrupper de passer bedst til. Vi har lavet guiden i samarbejde med dollardog.dk, der har stor erfaring med at sælge hundelegetøj

1. Plysdyr

Legetøj i plys er bedst til helt små hvalpe, der endnu har de spidse hvalpetænder. Det er rart for hunden at bide i. Det samme gælder for senior hunden, der har fået dårlige tænder og derfor vil foretrække noget blødere legetøj. Hos dollardog.dk har de for eksempel bamser og kødben i plys, som hundene kan lege med. 

2. Gummi og blød plast 

Bolde og bideringe i blød plast eller gummi er gode til unge hunde, der er ved at skifte fra hvalpetænder til voksen tænder. Når hunden skifter tænder vil den bide i alt, og det er derfor en god ide at have meget legetøj til den. Senior hunde kan også godt lide disse former for legetøj. Det er en god ide, at du holder din senior hund beskæftiget ved for eksempel at kaste med bold med den. Hos dollardog.dk har de for eksempel bideringe og frisbees i blød plast. 

3. Reb og hård plast

Hos den voksne hund behøver du ikke at tage hensyn til dens tænder. Den kan derfor klare legetøj i for eksempel reb og hård plast. Det kan være en bold, som du kaster til den, eller et reb, hvor I trækker om kap med det. Hos dollardog.dk kan du finde flere former for reb, hvor det er nemt for dig at holde fast i den ene ende, mens hunden bider sig fast i den anden. 

Emilie Ann Jacobsen: