X

Sådan undgår du fugtskader i hjemmet

Fugt sniger sig ofte usynligt ind i hjemmet, og når først skaden er sket, kan det være et særdeles omfattende problem at fikse. Derfor bør man altid forsøge at forebygge fugten, så den ikke giver ubehagelige overraskelser. Disse overraskelser kan både være helbredsmæssige og økonomiske, og ingen af delene ønsker man.

Vi giver dig her råd til, hvordan du undgår fugt i hjemmet.

Sikr dit tag med inddækninger

Taget er den største kilde til fugt, fordi vandet daler ned på taget som det første led i processen. Taget bør derfor altid være din førsteprioritet, og du kan sikre dit tag med inddækninger. Det medfører, at der ikke går vand ned i konstruktionen, som kan føre til både fugt- og vandskader.

Inddækninger kan bruges overalt, hvor end der render vand igennem.

Hold løbende øje med din kælder

Kælderfugt er ikke uvant, fordi der på den anden side af muren er fugtig jord, som rigtig gerne vil ind hos dig. Men hvis du vil undgå den famøse kælderfugt og de medførende problemer, så skal du løbende hold øje med, om muren slår brækker, og om der opstår grå pletter, fordi så har du højst sandsynligt fået fugt.

Hvad så når skaden er sket?

Opbevar først og fremmest ikke vigtig genstande eller elektronik op ad væggene i rummet med fugt. Hvis skaden først er sket, er der ikke andet for end at hive fat i en professionel, hvis du vil være sikker på, at det rent faktisk forsvinder igen.

Det er tidskrævende og en træls økonomisk post, men det er bedre at fange det ved roden end at lade det blomstre sig stort.

admin: