X
    Categories: Arbejde

Vikarbureau hjælper dig under sygemeldinger

Sygdom har altid plaget mennesker. I gamle dage var sygdom livsfarligt. Folk kunne dø af en mindre forkølelse. Sådan er det heldigvis ikke længere. Lægevidenskaben er nemlig blevet så god, at der skal rimelig alvorlige sygdomme til, før det begynder at blive farligt.

Sygdom kan dog stadig være et problem. For den enkelte, er det selvfølgelig ubehageligt at være syg. I det moderne samfund er det imidlertid også et problem for omverden, når en person bliver syg. Sygdom betyder nemlig, at den syge i en kortere eller længere periode må være fraværende.

Særligt på arbejdspladsen kan det blive et problem. Man kan nemlig ikke arbejde, når man er syg. Først og fremmest, er den bedste kur imod mange sygdomme nemlig ro og hvile. Derudover udgør den syge en smittekilde for sine kollegaer. Derfor er det vigtigt, at man kan melde sig syg på arbejdspladsen.

Det betyder desværre, at der mangler en kollega. Det kan selvfølgelig løses ved,at man sylter medarbejderens opgaver til vedkommende er rask,eller får en anden medarbejder til at løse dem. Ingen af delene er dog holdbare.

På en moderne arbejdsplads er der nemlig ofte rigeligt at se til. Det betyder, at man ikke kan udskyde projekter til fremtiden. Samtidig har de andre medarbejdere ofte nok at gøre med deres egne arbejdsopgaver. Begge løsninger vil altså resultere i et øget pres på de ansatte, som i værste tilfælde kan føre til stress og dermed mere sygdom.

Udsættelse er ikke nødvendigt

 

Heldigvis findes der en tredje løsning, som rent faktisk fungerer. Du kan nemlig ”låne” en medarbejder via et vikarbureau. Her kan du finde en erstatning for den sygemeldte, som er klar til at træde til på dagen. På den måde behøver du ikke udsætte arbejdsopgaver, eller øge presset på de andre medarbejdere.

admin: